ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Καλωσήρθατε σε μια εκπαιδευτική γωνιά με σκοπό την ενημέρωση και την παροχή συμβουλευτικών και παρεμβατικών υπηρεσιών.

Με λένε Βίκυ και γεννήθηκα στην Αθήνα, το 1991. Από νεαρή ηλικία ευαισθητοποιήθηκα στην παροχή υποστήριξης σε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες-εκπαιδευτικές και μή. Εργάσθηκα εθελοντικά σε διάφορες δομές, όπως το Χατζηκυριάκειο ‘Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας και η Ανοιχτή Αγκαλιά, καθώς και στον ιερό θεσμό των SpecialOlympics 2011, ως συντονίστρια ομάδας.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, το έτος 2014.

Αμέσως μετά έφυγα για το Λονδίνο, όπου ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο University College London (UCL), στο Ιnstitute of Education, στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Συνεκπαίδευσης (Special andInclusive Education). Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές, εργάσθηκα στο Greenwich Toy and Leisure Library ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε τμήμα με παιδιά με αυτισμό.

Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές μου σπουδές και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ασχολήθηκα ενδελεχώς με την περαιτέρω εξειδίκευσή μου στον τομέα της ειδικής εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στη γραφή, την ανάγνωση και τα μαθηματικά. Εκπαιδεύτηκα στη Μέθοδο Μαυρομμάτη, που αφορά στην αποκατάσταση των δυσκολιών γραφής και ανάγνωσης μέσω εικονογραφημάτων. Επίσης, έχω λάβει εκπαίδευση στη διάγνωση και αποκατάσταση της ΔΕΠ-Υ, καθώς και στο Συμπεριφορισμό (ΑΒΑ).

Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με την έρευνα και γράφω τη διδακτορική μου διατριβή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία αφορά τη Μεταγνώση και τα Μαθηματικά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ταυτόχρονα, εργάζομαι ως Ειδική Παιδαγωγός και Σύμβουλος Μάθησης σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο της Αθήνας.

Στόχος μου, και το μεγαλύτερο στοίχημα της δουλειάς μου, αποτελεί η παροχή στήριξης και ουσιώδους βοήθειας τόσο σε παιδιά, όσο και στους γονείς τους, σε θέματα που αφορούν τη μαθησιακή διαδικασία και την αναπτυξιακή πορεία των παιδιών. Μέσα από την έρευνα, στην οποία έχω αφιερωθεί τα τελευταία χρόνια, επιδιώκω την επιτέλεση του στόχου αυτού, και τη συνεχή εξέλιξή μου.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υποψήφια Διδάκτωρ τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας (ΦΠΨ), «Καλλιέργεια Μεταγνωστικών Δεξιοτήτων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»

 

Institute of Education (IOE), University College London (UCL)

Πτυχίο: Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ειδικής Αγωγής και Συνεκπαίδευσης (MA in Special and Inclusive Education)

Διάρκεια σπουδών: 10.2014-10.2015

 

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πτυχίο: Προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας (ΦΠΨ)

Διάρκεια σπουδών: 09.2009-05.2014

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

Χορήγηση και βαθμολόγηση ψυχομετρικού εργαλείου «Λογόμετρο». Πιστοποίηση και άδεια χορήγησης για κλινική και ερευνητική χρήση.

Πρόγραμμα Υποστήριξης & Παρέμβασης στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες. Φώτης Παπαναστασίου. Πιστοποίηση Unicert. (Συμπληρώθηκαν 12 ώρες εκπαίδευσης και ακολούθησε διαδικασία αξιολόγησης.)

Psychology. Oxford University (online πρόγραμμα). Απρίλιος-Ιούλιος 2017.

Εκπαίδευση στη Μέθοδο Μαυρομμάτη. Δώρα Μαυρομμάτη. Κέντρο Δυσλεξίας-Δυσαριθμησίας.

Δυσλεξία-Δυσαριθμησία. Δώρα Μαυρομμάτη. Εργαστήρι Πειραματικής Παιδαγωγικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάρκεια Σεμιναρίου: 22-10-2015 έως 21-04-2016

4-day Functional ABA: Διδασκαλία Επικοινωνίας, Λειτουργικών Δεξιοτήτων
& Διαχείριση Συμπεριφορών στο Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή

Θέση Εργασίας: Ειδική Παιδαγωγός –  Σύμβουλος Μαθησιακών Δυσκολιών

Διάρκεια: 02.2016-σήμερα

 

Ανοιχτή Αγκαλιά

  • Θέση Εργασίας: Δημιουργική Απασχόληση παιδιών και ενηλίκων με αυτισμό, νοητική υστέρηση και λοιπών αναπτυξιακών διαταραχών (εθελοντικά)
  • Διάρκεια: 09.2016-07.2017

 

Greenwich Toy and Leisure Library (London)

Θέση Εργασίας: Δημιουργική Απασχόληση-Διαπαιδαγώγηση παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Αυτισμό, Δυσλεξία, ΔΕΠΥ) (εθελοντικά)

Διάρκεια: 06.2015-08.2015

 

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Θέση εργασίας: Ειδική Παιδαγωγός

Διάρκεια: 09.2012-06.2013

 

Special Olympics World Summer Games, Athens 2011

Θέση εργασίας: Υπεύθυνη ομάδας εθελοντών (εθελοντικά)

Αύγουστος 2011